#featuredContent{float:left;width:407px;margin-right:10px;display:inline} #featured-slider{position:relative;overflow:hidden;width:407px;height:245px} #featured-slider .sliderPostInfo{position:absolute;bottom:2px;width:407px;min-height:30px;height:auto!important;background:url(http://4.bp.blogspot.com/-bp2HK6MdDXg/T5aB6vI5GPI/AAAAAAAAF98/gwCsmb8Fcks/s1600/transparant.png)} #featured-slider .sliderPostInfo p{color:#fff;font-size:1.1em;padding:0 5px} #featured-slider .sliderPostInfo h2{color:#FFF;font:bold 14px Tahoma;text-transform:none;padding:0 5px} #featured-slider .contentdiv{visibility:hidden;position:absolute;left:0;top:0;z-index:1} #paginate-featured-slider{display:block;background-color:#f0f0f0;margin-bottom:0;padding:0 0 5px} #paginate-featured-slider ul{width:415px;padding-bottom:0;list-style:none} #paginate-featured-slider ul li{display:inline;width:75px;float:left;margin-left:0;margin-right:8px;margin-bottom:3px} #paginate-featured-slider img{padding-top:5px;background:#f0f0f0} #paginate-featured-slider a img{border-top:4px solid #f0f0f0} #paginate-featured-slider a:hover img,#paginate-featured-slider a.selected img{border-top:4px solid #357798} -->

Popüler Yayınlar

7 Aralık 2014 Pazar

"KURTULUŞ’UN 93. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI"

  Kilis Kurtuluşunun 93. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program şölen havasında geçti. Kuvayi milliye Birlikleri ve Çeteler büyük ilgi çekti. Sabah 9.30’da Şehitlikte dua edilmesi ve şehitliğe karanfil konması ile başlayan program, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile protokol üyelerinin Adnan Menderes’te Kuvayi Milliye’yi karşılaması ile devam etti.
      Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek gelindi. Çelenk koyma töreni yapıldı. Kilis’in Kurtuluşuna yönelik mesajlar paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajlar sonrası Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Kara yaptığı konuşmada öncelikle Kilis’in kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutladı:  “Aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kurtuluş gününüz kutlu olsun” diyen Başkan Kara konuşmasına şöyle devam etti: “Kilis I.Dünya Savaşı sonunda İngiliz Birliklerinin 6 Aralık 1918 yılında Kilis'e girmesiyle işgal edilmiştir. İngilizler yerlerini 22 Ekim 1919 tarihinde Fransızlara bırakmışlardır. Tam 24 ay bu şehrin sokaklarında bir ulusun son evlatları direnmiş, 24 ay boyunca açlık, yokluk ve başlarına yağan binlerce mermi, bu kahraman insanların direnişini kıramamıştır. Bu topraklara düşen şehitlerin kanı sadece bu şehirde değil, bütün ülkede özgürlük ateşini yakmıştır. Allah'a çok şükür ki, bu şehrin bu vatanın evlatları direndi ve bize unutulmaz bir miras bıraktılar. Bu mirasın adı Türkiye'dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras, toprağa düşmüş şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır. Bu miras, bu ülkede yaşayan herkesindir. Bu miras, kendini bu ülkeye ait hisseden herkesindir. İnanıyorum ki tarih boyunca dünya güçleri karşısında asla boyun eğmemiş, esareti kabul etmemiş, her türlü badireyi birlik ve dayanışma ile atlatmayı başarmış bu millet bugünkü ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel mücadele ekseninde ayak bağlarından kurtulacak, Cumhuriyetin kuruluş amacı olan çağdaş medeniyetler hedefine yükselecektir. Nitekim bu anlamda çok önemli gelişmeler olmakta, Türkiye büyük bir hızla karanlık günleri, kayıp yılları ardında bırakarak pırıl pırıl parlayan bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Gerek ekonomideki, gerek sosyal ve siyasi alanlardaki inanılmaz değişimiyle bütün dünyayı şaşırtan, 2000'li yılların yıldız ülkesi olduğu ifade edilen, barışın, hoşgörünün, medeniyetler yakınlaşmasının mimarları arasına giren, büyüklüğüne (tarihi misyonuna) yakışan yepyeni bir Türkiye gerçeğiyle yüzleşiyor. Bundan da büyük onur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Kilisimizin 93. Kurtuluş yıl dönümünü kutluyor Aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
     Belediye Başkanı Hasan Kara’nın konuşmasının ardından Kilis’in Kurtuluşuna yönelik olarak yapılan spor karşılaşmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Halk Oyunları gösteri ekibi halay çekti. Son olarak resmigeçit töreni yapıldı. Diğer resmigeçitlerden farklı olarak Kilis’in kurtuluşuna özgü olarak yapılan araç korteji geçişi yapıldı. Araçlar geçerken vatandaşlara çeşitli hediyeler atıldı.
     Kutlama programına Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, daire amir ve müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder